Gisteravond vond de jaarlijkse uitreiking plaats in de Gashouder in Amsterdam. Nielson was de grote winnaar! Hij mocht twee beeldjes in ontvangst nemen. In de categorie Beste Album won de singer-songwriter met ‘Diamant’ en zijn  ‘IJskoud’ is bekroond als Song van het Jaar. “Nielson legt zijn ziel bloot en zijn muziek heeft meer diepgang gekregen. De teksten zijn rauwer en puurder, met deze CD is Nielson een muzikale persoonlijkheid geworden”, zo lezen we in het juryrapport.

Ilse DeLange mocht de Edison oeuvreprijs in ontvangst nemen. De vakjury wil daarmee de zangeres eren voor haar omvangrijke carrière. “De jury stelt na deze eerste twintig jaar vast, dat ze een ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat, en kent daarom de oeuvreprijs 2019 toe aan Ilse DeLange”, aldus de jury in het rapport.

Douwe Bob sleepte een Edison in de wacht in de categorie Pop en Davina Michelle won, zoals verwacht, de Edison voor Beste Nieuwkomer. DeWolff won in de categorie Beste rockact. In de categorie hiphop was het niet Ronnie Flex, maar Frenna die een Edison kreeg.

Wende Snijders werd beloond met een Edison voor Beste album ‘Mens’. In de categorie Hollands deed Andre Hazes dat ook met zijn album ‘Anders’. Andere winnaars werden San Holo (categorie Dance), My Baby (categorie Alternative) en Zwart Licht, ft. Ray Fuego en regisseur Daniël Adjei voor de beste videoclip.

 

 

Ilse DeLange winnaar Oeuvre

Dik verdiend: Ilse DeLange wint dit jaar de Oeuvreprijs. Gefeliciteerd met deze prachtige prijs. #EdisonPop19

Geplaatst door Edison Pop op Maandag 11 februari 2019

 
Translate »
Share This