Vandaag viert Murray Head zijn 75e verjaardag. Hij is vooral bekend dankzij zijn rol van Judas Iskariot op de albumversie van de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber. Met twaalf jaar oud is hij te horen in hoorspelen en vanaf zijn 16e is hij te zien in films als The Family Way. Hij begon ook op jonge leeftijd met het schrijven van nummers en presenteerde een blauwe maandag het muziekprogramma ‘Now!’ samen met Michael Palin. De eerste musical ervaring deed hij op in de musical Hair, die opgevoerd werd in West End.

Maar het grote succes kwam, nadat Tim Rice en Andrew Lloyd Webber hem vroegen voor de rol van Judas voor het conceptalbum van Jesus Chris Superstar. Zijn single ‘Superstar’ bereikte de 11e plaats in de Veronica Top Veertig.  Rond dezelfde tijd speelde hij mee in de film Sunday Bloody Sunday’, die een Oscar won. Frits Spits bombardeerde in 1979 zijn nummer ‘Sorry, I love you’ tot Steunplaat in het populaire radioprogramma de Avondspits.  

In 1984 was hij een van de sterren in de musical Chess. Het nummer ‘One Night in Bangkok’ werd geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA en de teksten door Tim Rice. Deze single is de grootste hit van Murray Head gebleken en behaalde de 2e plaats in de Nederlandse Top Veertig. In de Nationale Hitparade bereikte ‘One night in Bangkok’ de 1e plaats.  Zijn laatste platen zijn Franstalig: ‘Rien N’est Ecrit’ en ‘Tête À Tête’.

 
Translate »
Share This