• Twitter
  • Facebook

Credits: EMI

Op 7 juni, maar dan in 1980,  ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘Late at night’ van Maywood. Het nummer werd geschreven door Aaltje de Vries uit het Friese Uitwellingerga. Haar ken je beter als Alice May, de blonde helft van het duo Maywood. Caren Wood ( in het echt Doetie de Vries) vormde de donkere helft van de groep. Pim Koopman produceerde deze sappige zomerse track. De zusjes beginnen al jong met zingen in The Lady Pop’s. In 1974 vormen ze samen de Karina’s. Niet voor lang, want twee jaar later maken ze deel uit van de countrygroep Colt 45. Tussen de bedrijven door maken ze ook solo uitstapjes als Alice May en Caren Wood.

In 1979 besluiten de zussen Maywood op te richten. Een goede zet, want al met de eerste singel ‘You treated me wrong’ scoren ze veel airplay op de radio en is de eerste hit in de Nederlandse Top 40 een feit. De liedjes vloeien uit de pen van Alice en dat kan ze als geen ander, want ook de opvolger ‘Mother how are you today’ bleek uit te groeien tot een grote hit. Met het binnenhalen van Pim Koopman, ex-drummer van Kayak, hebben ze een begenadigd producer gevonden. Hij zou mede door de successen van Maywood, onder meer ook gaan samenwerken met Diesel, Sandy Coast, Alides Hidding, Patricia Paay, Time Bandits, Valensia en Marco Borsato.

De derde singel van Maywood werd ‘Late at night’. De song viel goed in de smaak en werd snel uitgeroepen tot Alarmschijf. Het nummer bestormde in de eerste zomerweek van 1980 de Veronica Top 40. De singel bereikte de eerste plaats en werd hun enige nummer 1 hit. Ook internationaal sloeg ‘Late at night’ van Maywood aan. Het nummer belandde op de 2e plaats in Zimbabwe en werd top tien in Zweden en Zuid-Afrika. Ook in Duitsland en Australië was Maywood te vinden in de hitlijsten. Indirect stond Maywood nog eenmaal op de eerste plaats. Ze vormden de achtergrondzangeressen van José met haar nummer 1 hit ‘I will follow him’ uit 1982.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This