Vandaag viert Mary J Blige haar 51e verjaardag. Gefeliciteerd!  Blige brak door in 1992 met het nummer ‘You remind me’, afkomstig van haar debuutalbum ‘What’s the 411?’. Dit album wordt, net als de opvolger My life (1994), beschouwd als een klassieker binnen het hiphop-soulgenre.  Door de jaren heen scoorde Blige grote internationale hits, zoals ‘Family affair’ (2001), ‘No more drama’ (2001), ‘Be without you’ (2005) en ‘One’ (in duet met U2, 2006). Ook werkte Mary J Blige eenmaal met George Michael voor de single ‘As’.

Het nummer verscheen in Amerika niet op het album van George Michael. Dit had als reden dat de platenmaatschappij van Blige niet wilde dat de zangeres in verband zou worden gebracht met George Michael, die kort voor de uitgave van het album uit de kast was gekomen als homoseksueel. Kennelijk sputterde Mary niet tegen, wat mogelijk iets zegt over haar (gebrek aan) tolerantie.

In 2014 werkte ze samen met de houseact Disclosure. De single F For You werd in meerdere landen een hit en werd genomineerd voor een Grammy Award.  In 2018 kreeg Blige een ster op de Hollywood Walk of Fame.

 
Translate »
Share This