• Twitter
  • Facebook

Credits: MAM

Op 23  september, maar dan in 1972,  komt Lynsey de Paul binnen in de Daverende Dertig met ‘Sugar me’. Het nummer schreef ze samen met Barry Green. Die laatste manifesteerde zich ook zelf als zanger, maar koos een andere kleur als achternaam: Barry Blue. (o.a. bekend van ‘Dancing on a Saturday night’) ’Sugar me’ was een schot in de roos! En dat voor een eerste singel. . . .   Maar het was toch niet haar eerste hitparade succes. Lynsey maakte eerst naam als songwriter: zo pende ze het nummer ‘Storm in a Teacup voor The Fortunes, dat begin 1972 een hit werd in Engeland.  Het leverde deze groep in Engeland een top 10 hit op. Als kind studeerde Lynsey op piano en op amper 16 –jarige leeftijd ging ze naar de kunstacademie. Ze ontwikkelde daar haar tekentalent, dat haar later goed van pas kwam, toen ze platenhoezen ging ontwerpen.

Nadat ze succes kreeg als songwriter, kreeg ze een platencontract aangeboden van Gordon Mills. Hij maakte eerder wereldsterren van Tom Jones, Engelbert Humperdinck en Gilbert o’Sullivan. De term ‘Sugar Me’ zou een seksueel getinte boodschap zijn volgens The Urban Dictionary. Met haar debuutsingel als zangeres bereikte ‘Sugar me’ een hoge notering in de Europese charts en zelfs de eerste plaats in de Daverende Dertig.

Met de opvolger ‘Won`t Somebody Dance With Me’ had ze een smaakvolle opvolger afgeleverd, dat echter niet zo`n grote hit werd. Ze sleepte er wel een prestigieuze Ivor Novello Award mee in de wacht.  Ondertussen bleef Lynsey ook schrijven voor andere artiesten, zoals Ringo Starr, Continental Uptight Band en Vera Lynn. In 1977 deed Lynsey de Paul mee aan het Eurovisie Songfestival. Samen met Mike Moran vertegenwoordigde ze Engeland met ‘Rock Bottom’. Daarmee eindigde het duo op de 2e plaats in de finale achter Frankrijk.  Lynsey overleed in 2014 op 66-jarige leeftijd, vermoedelijk aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This