Op 17 april 1982 komt Kim Wilde binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘View from a bridge’. Ze schreef het nummer samen met haar vader Marty en broer Ricky Wilde. Het liedje stond op haar album ‘Select’. De muziekgenen stromen volop in de familie, want haar vader werd in de sixties zelf bekend als Marty Wilde. Met “Abergavenny” scoorde papa Wilde in 1968 een top 10 hit in de Veronica Top Veertig. Ook schreef hij “Jesamine”, een grote hit van The Casuals. Kim`s moeder zong vroeger ook: als Joyce Baker maakte ze vroeger deel van de Vernons Girls. Kim heeft het talent dus niet van een vreemde!

Na het afronden van de kunstacademie, tekende Kim een contract bij Mickie Most`s RAK Records in 1980. Dit lukte, nadat was ontdekt dat ze een geweldig figuur sloeg met haar backing vocals tijdens een single opname van haar jongere broer Ricky Wilde. Kim`s eerste single, “Kids in America”, werd uitgebracht in januari 1981. Het was meteen een groot succes, nummer 2 in de Engelse singles-hitparade en ook in de Nederlandse Top Veertig bereikte het de top tien. (nummer 6) De opvolger ‘Chequered love’ werd uitgeroepen to Alarmschijf en bereikte de 2e positie.

Dat lukte Kim ook met “Cambodia”, dat door haar vader werd geschreven. De tekst van het nummer gaat over de vrouw van een Amerikaanse piloot die alleen achterblijft nadat haar man overlijdt tijdens de oorlog in Cambodja. In Frankrijk stond Kim met deze single maar liefst 8 weken op nummer 1.  ‘View from a bridge’ was haar vierde single. Het nummer, dat vertelt het verhaal van een meisje dat zelfmoord pleegt door van een brug af te springen, bereikt de 5e plaats in de hitlijst.

 
Translate »
Share This