Op 12 oktober1974 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Hang on in There Baby ‘ van Johnny Bristol. Het nummer, dat hij zelf schreef, was de titelsong van zijn album uit 1974. Tijdens zijn militaire dienstplicht bij de Amerikaanse luchtmacht leerde hij Jackie Beavers kennen, met wie hij in 1960 het muzikale duo Johnny & Jackie vormde. Succesvol bleek het tweetal met hun plaatjes, die ze opnamen bij het label Tri-Phi,  niet te zijn. Toen midden jaren zestig Tri-Phi werd overgenomen door Motown ging Johnny Bristol er werken als producer en componist. Bristol produceerde onder meer ‘Ain’t no mountain high enough’ voor Marvin Gaye en Tammi Terrell en ‘Someday We’ll Be Together’ voor Diana Ross & The Supremes.

Dat laatste nummer had hij in 1960 geschreven en opgenomen als Johnny & Jackie. Op de versie van The Supremes zingt hij zelf ook mee. Andere artiesten voor wie Bristol nummers produceerde of componeerde waren Edwin Starr, Smokey Robinson, Gladys Knight & the Pips, Michael Jackson, Stevie Wonder, The Four Tops en Junior Walker. In deze periode is hij een tijd getrouwd geweest met Iris Gordy, een nichtje van Motown-oprichter Berry Gordy.

In 1973 verliet Bristol Motown en ging naar CBS Records. Een jaar later verruilde hij deze platenmaatschappij voor MGM Records. Daar nam hij als soloartiest enkele albums en singles op. Het nummer Hang on in there baby werd in 1974 een grote hit en bereikte de achtste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In de Nationale Hitparade bereikte het nummer de 8e plaats.

 
Translate »
Share This