Op 20 maart 1969 trouwen John Lennon en Yoko Ono. Dat doen ze in Gibraltar. Het was de bedoeling om op de veerboot naar Frankrijk te trouwen. Dat kon niet doorgaan vanwege problemen met Yoko`s paspoort en de kapitein van de boot mocht geen huwelijken sluiten. Gibraltar dus! De andere leden van the Beatles waren niet aanwezig.

De huwelijksreis bracht John en Yoko naar Nederland. Amsterdam, om precies te zijn. Daar hield het kersverse paar hun legendarische ‘Bed-in’ in kamer 702 in het Hilton Hotel. Het was bedoeld als een vreedzame protestactie tegen de Vietnamoorlog. John had, pal voor ze aankwamen in Nederland, inspiratie opgedaan voor een nieuw nummer: ‘The Ballad Of John & Yoko”.

De Bed-In werd een hele happening. Journalisten, fans en muzikanten komen bij John & Yoko op bezoek. ‘Na een week vliegen John en Yoko naar Wenen voor de première van hun film ‘Rape’. Als ze terugkeren naar Londen, versturen ze eikels naar de 50 grootste wereldleiders. ‘The ballad of John & Yoko’ zal in Nederland een eerste plaats behalen in de Top 40.          #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This