• Twitter
  • Facebook

Credits: Elektra Records

In de Kluis van de Flops vinden we ook het nummer ‘Cat’s in the Cradle’.  Het werd in 1992 een hit voor Ugly Kid Joe in Nederland, maar het was een cover van Harry Chapin. Deze singer-songwriter scoorde in Nederland maar één klein hitje met ‘W.O.L.D.’ en werd hier zwaar onderschat.  Naast schrijven hield hij zich ook met sociaal activisme bezig. Zo hielp hij onder meer geld op te halen om de honger in Amerika te bestrijden. Ook schreef hij de Broadway-musical: The Night That Made America Famous.

 De tekst van het folk rock nummer ‘Cats in the cradle’  begon aanvankelijk als een gedicht geschreven door Chapins vrouw, Sandra Chapin, dat verder werd uitgewerkt. Het nummer gaat over de relatie tussen haar eerste man, James Cashmore, en diens vader John. John Cashmore had een belangrijk politiek ambt in Brooklyn., één van de vijf stadsdelen van New York.

Harry Chapin was ook geïnspireerd door een nummer dat ze hoorde op de radio. Harry Chapin zei dat het nummer bovendien gaat over zijn verhouding met zijn zoon Josh. ‘Cats in the cradle’ was te vinden op het album ‘Verities & Balderdash’ uit 1974. Zijn opname is geplaatst in de Grammy Hall of Fame in 2011. ‘Cats in the cradle’ was in Amerika een ongelofelijke hit en bereikte de 1e plaats en verkocht 1,5 miljoen exemplaren. De LP ging in Amerika meer dan 2,5 miljoen maal over de toonbank. ‘Cats in the cradle’ wordt met regelmaat gebruikt in radio en TV reclames.

Harry Chapin heeft niet veel plezier aan zijn songs mogen beleven; hij werd maar 38 jaar. In dezomer van 1981 was hij op weg naar een concert, toen zijn auto geraakt werd door een vrachtwagen. Harry Chapin overleefde dit auto ongeluk niet.

 
Translate »
Share This