• Twitter
  • Facebook

Credits: Hunter Music

18 september 1947 was de geboortedag van Hans Vermeulen. Wij kennen hem vooral als de frontman van Sandy Coast.  De zanger en componist begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij vele hits maakte. Het platencontract, dat de groep uit Voorburg  sloot met Polydor, betekende hun doorbraak.  Sandy Coast scoorde vele hits, zoals met  ‘I see your face again’, ‘True love that’s a wonder’, ‘Just a friend’, ‘Capital Punishment’ en ‘Summertrain’. Halverwege de jaren ’70 ging de band uit elkaar en richtte Vermeulen de groep Rainbow Train op, waarin onder meer ook zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal zong. Over haar schreef hij later het nummer ‘Hilde’. In deze periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer.

Op de singel ‘Stars on 45’ nam hij de zangpartijen van George Harrison voor zijn rekening. Het nummer werd een wereldwijde sensatie en belandde niet alleen in Nederland op de eerste plaats, maar prijkte o.a. ook op nummer 1 van de Amerikaanse Billboard Hot 100! Begin jaren ’80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij ze met ‘The eyes of Jenny’ na acht jaar weer een hit scoorden. Dit nummer werd in tientallen landen uitgebracht. Vermeulen ontdekte in de jaren ’80 onder meer Nadieh, Ruth Jacott en Hans de Booij. Met Jacott kwam het duet ‘Teygo Makandra’ uit dat een hit werd.

Later raakte Vermeulen privé meer en meer in de problemen, waardoor het bergafwaarts ging met zijn carrière. Uiteindelijk emigreert hij naar Thailand, waar hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Eind jaren 90 bracht hij nog een Nederlandstalig album uit. Af en toe kwam hij naar Nederland om op te treden.  Hans Vermeulen overleed plotseling op 9 november 2017 op 70-jarige leeftijd. Hij ontving in zijn leven onder meer een Gouden Harp en een Edison.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This