Op 1 mei 1971 komen Greenfield & Cook binnen in de Veronica Top Veertig met ‘A day begins’. Deze eerste hit voor het duo schreven ze zelf. Jaap Eggermont tekende voor de productie van deze melodieuze én melancholiek klinkende single.  Rink Groenveld (platenproducent, gitarist en zanger) en Peter Kok (gitarist/zanger/componist zijn al sinds hun vijftiende goede vrienden. Beiden maakten eerst deel uit van de Haagse Hurricanes, die één singeltje uitbrachten.

Daarna vormden Rink en Peterin 1968 het duo Popshop. Een jaar later noemen ze zich Greenfield & Cook. In 1970 belandde de single ‘The End’, ook geproduceerd door Jaap Eggermont, in de Tipparade. De toon was gezet! In 1971 is het raak: ‘A day begins’ wordt hun eerste hit in de Veronica Top Veertig en bereikt de 13e plaats in de lijst.

‘A day begins’ wordt gevolgd door hun grootste: ‘Only lies’.  Met dat nummer sleepte het duo ook een Alarmschijf binnen. De opvolger ‘Don`t turn me Loose’ werd bij de concurrent Radio Noordzee uitgeroepen tot Treiterschijf en bereikte ook de top tien. Ook het nummer ‘Melody’ sleept de Treiterschijf binnen en wordt een succes.  In 1973 ontving het tweetal de Zilveren Harp van Conamus. Na in totaal zeven hit noteringen gingen Greenfield & Cook in 1974 uit elkaar.

Groenveld werkte onder meer met de groep Holland. Peter Kok deed in 1977 mee aan het Nationale Songfestival met het liedje ‘Pinokkio’. Hij werd manager van Euson en verruilde in 1977 Apeldoorn voor Amerika. Toen succes uitbleef vertrok hij een jaar later naar Chili om eigenaar van een Chileense platenmaatschappij te worden.

 
Translate »
Share This