• Twitter
  • Facebook

Credits: ZTT

Op 26 oktober, maar dan in 1985, komt Grace Jones binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Slave to the rhythm’. Het nummer werd geschreven door Bruce Woolley (ex-Buggles), Simon Darlow, Stephen Lipson en de onvolprezen Trevor Horn, die het nummer ook produceerde. Het was de titelsong van een conceptalbum: de gehele A-kant werd gevuld met 8 verschillende variaties van ‘Slave tot he rhythm’.  Op de B-kant stond nog een variant, die niet op cd versie werd uitgebracht.

In het voorjaar van 1985 schitterde Grace nog in de James Bond film A view to a kill. Zij had naast Roger Moore, Christopher Walken en Tanya Roberts een hoofdrol in deze film. In het najaar van 1985 volgde de spannende singel ‘Slave to the Rhythm’.  Het nummer was volgens journalist (en betrokkene achter de schermen) Paul Morley oorspronkelijk bedoeld voor Frankie Goes to Hollywood, als een opvolger voor hun single ‘Relax’, maar werd uiteindelijk aan Grace Jones gegeven. ‘Slave to the Rhythm’ vertoont dan ook overeenkomsten met de, destijds ook door Trevor Horn geproduceerde, muziek van Frankie Goes to Hollywood , Yes en The Buggles. De sound ervan past, samen met het gelijknamige album, in de rij van standaardproducties van Trevor Horn in de periode 1983-1985, bestaande uit duizelingwekkende variaties op een stukje muziek door het naast elkaar plaatsen van verschillende muzikale elementen in verschillende combinaties.

De singel van Grace Jones werd uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte vervolgens de 3e plaats in de Nederlandse Top 40.  O.a. Shirley Bassey en A Tribe Called Quest namen een cover op van het nummer.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This