Goldkimono, bekend als componist van de wereldhit ‘Firestone’ van Kygo en de doorbraaksingle ‘A-O-K’ van TikTok sensatie Tai Verdes, heeft zijn nieuwe track ‘Monkey To Man’ uitgebracht. Het is na ‘To Tomorrow’ (waarmee hij vorig jaar een zomerhit scoorde), ‘Electric Swing’ (prominent te horen in de wereldwijde #1 Netflix film Army Of Thieves), ‘Does It Move You’ en ‘Morning Sun’ het vijfde nummer dat Martijn Konijnenburg als Goldkimono uitbrengt. ‘Monkey To Man’ is een nummer over de ratrace die het moderne leven volgens Martijn is.

Goldkimono: “De openingszin ‘Monkey to man, happened too fast’ bouwt verder op het idee dat de evolutie ons naar een veeleisend en technologisch tijdperk heeft gekatapulteerd waarin we nog steeds gebonden zijn aan onze dierlijke instincten – meer dan we misschien zelf willen toegeven. Het nummer gaat in op hedendaagse maatschappelijke onderwerpen. Binnen dit kader proberen we de rol die we in ons eigen leven spelen te duiden; zijn we hier om hallo te zeggen of tot ziens?”

Op vrijdag 3 december staat Goldkimono met zijn eerste eigen show in Paradiso in Amsterdam. Deze is nagenoeg uitverkocht.

 
Translate »
Share This