Op 28 oktober 1967 komt Golden Earrings binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Together we live, together we love’. Dit nummer werd geschreven door George Kooymans en Rinus Gerritsen, met Freddy Haayen als producer. Hij zorgde er in 1965 voor, dat Golden Earrings een plaatopname kon maken bij het label Polydor. Haayen trad aanvankelijk als student als magazijnbediende in dienst van deze platenmaatschappij, maar wist binnen enkele jaren door te dringen tot de top van het bedrijf.  

Naast de steun van manager Haayen was de rol van Veronica DJ Joost den Draaijer niet te onderschatten. De eerste single ‘Please go’ werd een top tien hit. Voorde opvolger ‘That day’ werd alles uit de kast getrokken.  De bandleden maakten met de veerboot een trip naar Londen, waar de Earrings in de Pye Studios een opnamedag hadden geboekt , omdat de manager niet vies was van een stunt.  Die single werd in 1966 onthaald als een sensatie; meteen na thuiskomst verschijnen The Golden Earrings op televisie bij Willem Duys in zijn populaire praatprogramma Voor de vuist weg. Het nummer bereikte de 2e plaats en werd door The Beatles afgehouden van de top positie.

‘Together we live, together we love’ was in 1967 intussen de 8e single en de opvolger van ‘Sound Of The Sceaming Day’, de eerste single met Barry Hay. Hij was afkomstig van The Haigs. Eerder werd hij gevraagd om zanger te worden bij Shocking Blue.  Maar als Frank Krassenburg de Golden Earrings verlaat, wordt hij door de band benaderd als zijn opvolger. Op ‘Sound of the screaming day’ en ‘Together we live, together we love’ was Hay overigens nog niet de zanger, want dat was nog George Kooymans. Het nummer bereikte de 6e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This