GfK Dutch Charts schrapt met ingang van volgende week maar liefst zeven hitlijsten. De Dance Top 50, Compilatie Top 30, Combi Album Top 100, Midprice Top 50, DVD Music Top 30, de Album Bubbling Under en Single Bubbling Under gaan verdwijnen. Dit nieuws werd bekend gemaakt door EntertainmentBusiness. Blijft er nog wat over?

Ja: de GfK Dutch Album Top 100, GfK Dutch Single Top 100 en de Album Top 100 B2B zijn relevant en geven een ‘prima reflectie geven van de markt’, legt NVPI-bestuurslid en voorzitter van de chartcommissie Martin Jessurun uit.

Vanaf 1 mei komt er een nieuwe hitlijst bij met uitsluitend Nederlandstalig repertoire. “Omdat het Nederlandstalige repertoire steeds populairder wordt maar daar niet of nauwelijks plaats voor is in de hitlijsten, hebben wij tevens besloten dat we met ingang van 1 mei een nieuwe lijst lanceren. Dat wordt een Hollandse 40 met Nederlandstalige liedjes. We zullen voor deze nieuwe lijst nog op zoek gaan naar een mediapartner die de lijst kan uitzenden,” aldus Martin Jessurun.

Op dit moment voeren Priceless x Frenna x Murda de Single Top 100, die voornamelijk een afspiegeling is van de Spotify Top 100, aan met ‘Rompe’.

 

 

 
Translate »
Share This