• Twitter
  • Facebook

Credits: Negram

Op 25 oktober, maar dan in 1969, komt ‘Little green bag’ van George Baker Selection binnen in de Veronica Top 40. Het was de debuut singel van de groep uit de Zaanstreek. Het nummer werd geschreven door Hans Bouwens (pseudoniem George Baker) en Jan Visser en het was de titelsong van hun eerste LP. Dit album werd gemaakt onder leiding van producer Richard de Bois en gaf al prijs hoe veelzijdig en ervaren de George Baker Selection op dat moment al was. Met nummers als ‘Wintertime’ en ‘Road Of Peace’ werd de muzikale breedte van de band geëtaleerd, lopend van ska tot een knipoog naar de country. Daarnaast is er nog het nummer ‘Dear Ann’, dat later de tweede hit voor de band betekende.

Hans Bouwens (George Baker) is nog steeds trots op zijn eerste album: “Vooral als ik in de auto zit, zet ik het album ‘Little Green Bag’ nog altijd graag op.” Met het titelnummer ‘Little Green Bag’ brak George Baker in 1969 door in Nederland en in het voorjaar van 1970 bereikt het nummer zelfs de bovenste regionen van de Amerikaanse hitlijsten. De levensduur van het nummer bleek oneindig, mede dankzij de keuze van Quentin Tarantino om het te gebruiken voor zijn regiedebuut ‘Reservoir Dogs’ aan het begin van de nineties.

Dat was eind 1969 nog niet voorzien. George Baker vertelt: “Ik zal nooit meer het moment vergeten dat een piepjonge Lex Harding onze eerste plaat aankondigde met de woorden: ‘hier dan een nieuwe band met hun eerste uitstekende plaatje ‘Little Green Bag’, laten we hopen dat het geen eendagsvlieg is’. Bakers debuut bereikt de 9e plaats in de Veronica Top 40. In 1999 werd het nummer opnieuw uitgebracht en staat het nog eens elf weken in de hitlijsten.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This