Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”. Op 23 oktober 1978 viel de 14e Steunplaat op ‘Love don`t live here anymore’ van Roce Royce.  Het was geschreven door Miles Gregory en was één van de eerste nummers, waarbij gebruik gemaakt werd van de drumcomputer.

Producer Norman Whitfield eiste bij het maken van nieuwe muziek volledige inzet van de groep, die groot was geworden met ‘Carwash’. Dat hield in dat Roce Royce soms enkele dagen lang bijna non stop in de studio zat opgesloten. De vrouw van Miles Gregory was er helemaal klaar mee. Ze dreigde haar man, dat ze hem zou verlaten als hij nog eens zo lang wegbleef vanwege een marathon sessie.  Enkele weken later doken Gregory en Whitfield opnieuw de studio in en het liep opnieuw uit op een marathon sessie van 24 uur.

Toen ze eindelijk klaar waren en Gregory naar huis ging,  wachtte hem een onaangename verrassing: al zijn meubels waren verdwenen. Zijn vrouw bleek weg, maar had een boodschap achter gelaten op de spiegel in de slaapkamer: ‘Love Don’t Live Here Anymore’ stond er geschreven. Het enige in de slaapkamer was dat zijn kleren nog in de kast hingen en zijn gitaar in de hoek stond. Miles Gregory ging zitten en schreef ‘Love Don’t Live Here Anymore’ in tranen.” De classic werd later gecoverd door Jimmy Nail en Madonna.

 
Translate »
Share This