Op 27 maart 1971 komt ‘Waarheen Waarvoor’ van Mieke Telkamp nieuw binnen in de Veronica Top Veertig. De tekst voor het nummer is van Karel Hille en de muziek is geleend van de evergreen ‘Amazing Grace’. Ook deze Nederlandstalige versie van Mieke groeit uit tot een evergreen en was in de seventies en eighties één van de meest gedraaide nummers tijdens begrafenissen en crematies.

‘Amazing Grace’ was een wereldwijd succes in 1970 voor Judy Collins. Zij leende de melodie van het Schotse volksliedje ‘Loch Lomond’ en aan de zeventiende-eeuwse Engelse hymne ‘Todlen Hame’. Voor Telkamp betekende ‘Waarheen waarvoor’ haar comeback.

Telkamp heeft tussen 1953 en 1967 meerdere hits op haar naam geschreven. Ze werd in 1953 bekend met ‘Here in my heart’, een lied dat in 1952 door Al Martino werd gezongen. Daarna had ze succes met nummers zoals ‘Nooit op Zondag’ en ‘Eb en Vloed’. Ook heeft ze veel succes in West-Duitsland gehad, met als grootste hit ‘Prego, prego gondeliere’, waarvan bijna een miljoen singles werden verkocht. Als pseudoniem gebruikte ze de naam Mieke Telkamp, omdat Telgenkamp niet bevorderlijk werd geacht voor een carrière in West-Duitsland.

 

 

 
Translate »
Share This