Hij behoort tot de beroemdste zangers van de afgelopen eeuw en werd dan ook niet voor niets The Voice genoemd. 12 december was de dag, waarop Frank Sinatra zijn verjaardag vierde. Op 20-jarige leeftijd wist zijn moeder, Natalie Della Garaventa de groep Hoboken Four te overtuigen, dat Frank een plaatsje verdiende in hun band. Dat lukte!

Maar binnen een jaar vertrok Frank. Hij begon in kleine clubs in New Jersey en kwam op die manier onder de aandacht van trompettist en bandleider Harry James. Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orchestra en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd (de zogenoemde bobby soxers), die een heel nieuw publiek waren voor populaire muziek. Deze muziek was tot dan toe voorbehouden aan volwassenen, en Sinatra werd zo het eerste tieneridool.

In de jaren ’50 kreeg Frank veel succes als acteur. Hij speelde onder meer in films als From here to eternity en The man with the golden arm. Als zanger maakte hij vele onsterfelijke nummers. Behalve “My Way” waren dat bijvoorbeeld “True Love” (met Bing Crosby en Grace Kelly), “Love And Marriage”, “it`s A Very Good Year”, “Something Stupid” (met dochter Nancy Sinatra) en “Theme From New York”. Frank Sinatra overleed op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.

 

 

 
Translate »
Share This