Op 14 april 1972 wordt de single ‘Starman’ uitgebracht van David Bowie. Hij schreef het nummer op aandringen van zijn platenlabel, want daar waren ze niet helemaal tevreden met het album materiaal dat Bowie had aangeleverd voor ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’.

David`s drummer Woody Woodmansey: “We waren destijds net klaar met het opnemen van het Ziggy Stardust-album en we hadden het naar de platenmaatschappij gestuurd. Daar kregen we te horen: ‘We kunnen dit niet uitbrengen. Er staat geen single op!'”

David en de band opnieuw de studio in, maar ondanks de druk hat David Bowie snel iets op papier staan: ‘Starman’ was geboren!  Woody:” “Het was een voor de hand liggende single! Mick Ronson en ik zaten in de auto nadat David het voor ons de eerste keer had gespeeld. We konden het al meezingen, terwijl wij het nog maar één keer gehoord hadden.” De single wordt na ‘Space Oddity’ (1969) de tweede hit voor Bowie en bereikt de top tien van Engeland en levert hem een gouden plaat op.

 
Translate »
Share This