Op 9 februari 1997 overlijdt Brian Connolly. Hij was de zanger van The Sweet. De Britse glamrock band was razend populair in de seventies. The Sweet bestond naast frontman Bryan uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang) en Mick Tucker (drums/zang). Hoewel de groep het liefst ruige rockmuziek maakte, was dat niet te merken aan hun eerste hits. Dat was te danken (of te wijten) aan het producers duo Chinn en Chapman, die vanaf 1970 met de groep ging samenwerken.

In 1971 is ‘Funny, Funny’ het eerste resultaat van deze samenwerking. Het werd een nummer 1 hit in Nederland. Vele hits zouden volgen, zoals Co-Co, Poppa Joe, Little Willy, Wig Wam Bam, Blockbuster, Teenage Rampage en The Ballroom Blitz. Op de B-kantjes leefde The Sweet zich uit met het ruigere werk.

In 1974 breekt The Sweet met Chinn/Chapman en kiest voor een nieuwe sound. ‘Fox On The Run’ wordt een enorme hit, maar daarna blijkt de nieuwe sound toch minder goed aan te slaan. Met “Action’ en “Love Is Like Oxygen’ weet The Sweet de weg naar de Top 40 nog goed te vinden. In 1979 wordt Brian Connolly wegens zijn overmatig drankgebruik uit The Sweet gezet. Zijn solo carrière mislukt. Brian werd 51 jaar.

 

 

 
Translate »
Share This