Op 18 september 1971 debuteert Middle Of The Road in de Nederlandse Top Veertig met ‘Soley Soley’. Met hun ongecompliceerde middle-of-the-roadmuziek verovert de Schotse band al snel de wereld. Niet de serieuze muziekpers, die hun sound verguisd, maar het platen kopend publiek weet wel beter.

Middle of The Road begon eind jaren zestig als Los Caracas en maakte voornamelijk Zuid-Amerikaanse muziek. Op dat moment waren de bandleden allemaal nog amateurs, maar dat veranderde in 1970. De groep, die kapster Sally Carr aantrok als zangeres, brak als eerste door in Italië. Producer Giacomo Tosti hielp hen aan een platencontract bij RCA. De eerste single werd ‘Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep’, een cover van de Britse Sally Stott.

In Italië werd het nummer van Middel Of The Road een vette hit en een half jaar later volgde Nederland ook. ‘Soley, soley’ was de derde single van Middle Of The Road en werd hun eerste nummer 1 hit. Ook de opvolgers ‘Sacramento’ en ‘The Talk Of All The USA’  werden nummer 1 hits.

 

 

 
Translate »
Share This