• Twitter
  • Facebook

Credits: V2 Records

De Amsterdamse formatie zoekt binnen hun derde langspeler de diepten op. Perioden van depressie, break ups en hechte vrienden met suïcidale gedachten; dit zijn onderwerpen waar zangeres Megan de Klerk grip op probeert te krijgen binnen de nieuwe plaat ‘Be my reactor’. Ze vertelt, “Op deze plaat hebben we deze onderwerpen zonder angst onder ogen gezien en geconfronteerd, en daarbij hebben we geprobeerd taboes voor onszelf te doorbreken.”

Gedurende het schrijfproces van het album werd het EUT-geluid opnieuw uitgevonden, laat gitarist en producer Emiel de Nennie weten. De gelaagde manier van opnemen en arrangeren hangt sterk samen bij de thema’s die Be My Reactor aankaart: dieper luisteren, dingen laten bezinken en leren volwassen worden. En dit durven uitdrukken met de onbezonnenheid die we van EUT gewend zijn.

Qua geluid heeft het album meer gemeen met schemering dan met de zonovergoten landschappen waar ze eerder het hof maakten. Het album kaart donkere thema’s aan zonder de pure lol van het schrijven op te offeren. “Op Be My Reactor proberen we ons met sexy en persoonlijke liedjes uit de put te trekken”, aldus Megan. Nieuwe singel van EUT heet ‘This could be the last time’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This