Het Eurovisie Songfestival van volgend jaar zal gaan plaatsvinden in Rotterdam óf Maastricht. Het bid van de overige steden Arnhem, Utrecht en Den Bosch vallen buiten de prijzen. Op zwaarwegende criteria op het gebied van financiën, locatie en beschikbare accommodatie scoorden deze drie steden lager dan Maastricht en Rotterdam. De NPO heeft dit nieuws naar buiten gebracht. Dat Utrecht afviel is daarom niet zo vreemd, omdat een aantal lokale politieke partijen publiekelijk het festival vanwege de hoge kosten, niet zag zitten.

Sietze Bakker, de uitvoerend producer van het Eurovisie Songfestival 2020 legt uit: “Alle steden, maar ook de locaties, hebben heel veel energie gestoken om het evenement naar hun stad te halen. We zijn onder de indruk van de voorstellen die zijn ingediend en willen iedereen enorm bedanken voor deze positieve inzet en betrokkenheid. We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren”.

Aankomende week zal een afvaardiging van de EBU werkbezoeken afleggen aan Rotterdam en Maastricht om de steden, de locaties (Ahoy en MECC) en de faciliteiten te toetsen. De organisatie hoopt de uiteindelijke gaststad bekend te maken halverwege de maand augustus. Afgelopen week maakte Maastricht overigens nog een missertje. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake beweerde maandag in de Volkskrant dat NPO baas Shula Rijxman dit weekend gratis naar het concert van Rieu gaat.

De NPO meldt hierover: “Shula is niet uitgenodigd, heeft geen van de gespeelde concerten tot nu toe bezocht en zal ook komend weekend niet afreizen naar Maastricht om een concert van André Rieu te bezoeken.” En andere medewerkers van de NPO die zich met ESF bezighouden? “Er gaat vanuit het NPO-bestuur of de ESF-organisatie niemand richting Maastricht om een concert van André Rieu bij te wonen. We waren ook zelf verrast door deze uitspraak van de burgemeester.” Maar wie weet zal de NOS Andre Rieu vragen voor de intervalact van 2020?

 

 

 
Translate »
Share This