‘That’s All Right Mama’ is de debuut single van Elvis Presley en ligt in de platenwinkels op 19 juli 1954. Het was de tijd van de 78-toerenplaat. Elvis Presley zou uitgroeien tot één van de belangrijkste popiconen ooit. “Zonder Elvis hadden The Beatles nooit bestaan.” Dat zei John Lennon ooit over zijn grote voorbeeld Elvis Presley, de onbetwiste King Of Rock & Roll of simpelweg The King.

Zijn muzikale loopbaan begon in 1953, toen hij bij het latere Sun Studio een nummer opnam dat werd uitgebracht op Sun Records van Sam Phillips. De eerste muziek van Presley was een versmelting van rockabilly, country en rhythm-and-blues. Platenmaatschappij RCA Victor nam zijn contract over in een overeenkomst die was voorbereid door Colonel Tom Parker, die meer dan twee decennia als manager van de zanger zou fungeren.

‘That`s Alright, Mam’ werd opgepikt door de plaatselijke radiozender WHBQ en wordt een regioneale hit in Memphis en omgeving. Elvis Presley’s succes in de nationale Billboard Hot 100 komt pas twee jaar later, nadat hij is overgestapt naar platenmaatschappij RCA. Sun-eigenaar Sam Phillips had slechts zevenduizend exemplaren laten persen…..

 

 

 
Translate »
Share This