Hij ligt al in zijn bed, maar of hij de slaap kan vatten is maar de vraag: vrijdag is de laatste dag van Edwin Evers op Radio 538. Na 21 jaar stopt hij met zijn ochtendshow Evers Staat Op. Hij eindigt in stijl met een marathonuitzending van 12 uur op de zender.

Er wordt teruggeblikt in zijn laatste radioshow en de hele dag door komen artiesten optreden in de studio en komen zijn 538 collega DJ`s over de vloer. Zelfs de alarmschijf staat in het teken van het afscheid van Evers. Het nummer “Vrienden Van De Show” werd geschreven door huiscolumnist Peter Heerschop.

De overstap van 3FM naar Radio 538 in 2000 was niet zo vanzelfsprekend voor Evers: “Toen ik naar deze zender ging, werd er natuurlijk alleen maar over geld gesproken, want dat was interessant“, herinnert hij zich. “Voor mij ook belangrijk, maar niet zo belangrijk als mijn vrijheid. De playlist leek het grootste struikelblok te worden. Ik moest draaien wat me werd opgedragen en toen heb ik gezegd: dan kom ik niet. Daar is het bijna op stuk gelopen.”

Frank Dane, die vanaf 2 januari de jarenlange marktleider in de ochtend overneemt van Evers, zit wel vast aan de playlist van Radio 538. Het zal spannend worden of Dane de luisteraars in zijn nieuwe ochtendshow kan vasthouden. De ochtendshow trekt namelijk het publiek naar de zender, die vervolgens vaak na 10:00 uur blijven ‘hangen’.

 

 
Translate »
Share This