Nederland treedt op donderdag 16 mei aan in het tweede deel van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit is een hele goede loting voor Duncan Laurence. ‘Mooie loting voor Duncan Laurence en Nederland in de tweede helft van de tweede halve finale”, meldt Cornald Maas. “Een ijzersterke song haalt sowieso de finale, ongeacht de semi en de startplek. Wij hebben zo’n ijzersterke song. Wordt vervolgd op 7 maart,” becommentarieerde hij vervolgens.

De loting vond vanmiddag plaats in Tel Aviv, waar ook de 64e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Naast Duncan Laurence voor ons land staan Albanië, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Noorwegen, Rusland, Kroatië, Litouwen en Malta ook in de tweede helft van de 2e halve finale. In de eerste helft van de 2e halve finale komen Zwitserland, Zweden, Ierland, Oostenrijk, Moldavië, Letland, Roemenië, Denemarken en Armenië in actie. Daarmee zit Nederland in een zware poule. Landen als Zweden, Noorwegen en Rusland eindigen bijna altijd hoog in de finale. Duncan Laurence zal zijn lied presenteren op 7 maart.

Op dinsdag 14 mei vindt de eerste halve finale plaats. De Belgen hebben daarvoor ook in de tweede helft geloot. Onze zuiderburen hebben daarmee ook gunstig geloot. De hele loting bekijk je in de onderstaande video. De finale van het Songfestival is op zaterdag 18 mei.

 

 

 
Translate »
Share This