De boy of summer is eigenlijk al lang die jongen niet meer: Don Henley viert vandaag namelijk zijn 74e verjaardag. Gefeliciteerd! De rockmuzikant is vooral bekend als drummer en één van de leadzangers van de Amerikaanse band Eagles, vanaf 1971 tot 1980. (Toen nam de band –tijdelijk- afscheid) Don Henley zong veel bekende Eagles-hits, waaronder: ‘Hotel California’, ‘Witchy Woman’, ‘One of These Nights’, ‘Desperado’, ‘Life in the Fast Lane’ en ‘The Long Run’. Stuk voor stuk grote hits in de Nederlandse Top Veertig en allemaal uitgegroeid tot rock classics.

Don Henley verhuisde in 1970 van Texas naar Los Angeles, om een album met zijn vroegere band Shiloh op te nemen. Kort daarna ontmoette Henley er Glenn Frey. Beiden werden leden van de begeleidingsband van Linda Ronstadt en richtten in 1971 Eagles op. Het eerste album van Eagles, met daarop de hit ‘Take It Easy’ kwam uit in 1972. Die band stopt in 1980, maar kwam vanaf 1994 weer bij elkaar.

Met de Eagles heeft Henley wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht en zes Grammy Awards gewonnen, naast de drie Grammy’s die Henley voor zijn solowerk heeft ontvangen. Want ook zijn solocarrière is heel succesvol gebleken. Hij verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen albums en tijdens de jaren-80 grote hits scoorde hij hits met nummers waaronder: ‘The Boys of Summer’, ‘Dirty Laundry’, ‘The End of the Innocence’ en het prachtige ‘New York Minute’.

In 2015 verscheen Henleys laatste single: ‘Take a picture of this’.   Het nummer stond op zijn album ‘Cass County’, wat verwijst naar de regio waar hij opgroeide. Op het album zingt Henley diverse duets met onder andere Dolly Parton en Mick Jagger. Er zijn veel country, americana en blues-invloeden te horen en Cass County bereikte de eerste plaats van de Amerikaanse countrycharts.

 
Translate »
Share This