De vijfvoudig Grammy Award-winnares Dionne Warwick viert vandaag haar 78e verjaardag. Van harte! Ze komt uit een muzikale familie. Haar vader is Mansel Warrick, die gospelplaten promootte voor Chess Records, en haar moeder is Lee Drinkard, die manager was van het gospelgroepje van haar broers en zus, de Drinkard Singers. Die zus, Dionnes tante, is Emily Drinkard, beter bekend als Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston. Samen met haar tante en haar zusje Dee Dee Warwick begon ze een zanggroepje, the Gospelaires genaamd.

De zangeres heeft intussen een indrukwekkende carrière van 55 jaar op haar naam gebracht en verkocht meer dan 100 miljoen verkochte albums. Zij werd in 1961 ontdekt door het legendarische songwriters-duo Burt Bacharach en Hal David. En die twee konden me daar tijdloze hits schrijven……..
Zoals “Walk On By”, ‘I’ll Never Fall in Love Again’, “Anyone Who Had A Heart” en ‘Do You Know the Way to San Jose’.

Voor dat laatstgenoemde nummer won Dionne in 1968 haar eerste Grammy Award. In 1970 volgde haar tweede Grammy, voor de Top 40 hit ‘I’ll Never Fall in Love Again’. In 1985 nam ze, samen met Gladys Knight, Elton John en Stevie Wonder, het historische nummer ‘That’s What Friends Are For’ op ter vergroting van het bewustzijn voor AIDS. Het nummer werd een wereldwijde nummer 1-hit en bracht meer dan drie miljoen dollar op.

 

 

 
Translate »
Share This