• Twitter
  • Facebook

Credits: RCA Victor

We komen vandaag voor het eerst het Amerikaanse duo Dary Hall & John Oates tegen inde Kluis van de Flops. ‘Did it in a minute’ schreef Hall samen met Sara en Janna Allen.  De singel was afkomstig van hn 10e studioalbum ‘Private Eyes’ uit 1982. De song was geïnspireerd op Eric Carmen’s nummer “She Did It” en op de Beach Boys’ hit “Do It Again”.

Hall & Oates ontmoetten elkaar in 1967 tegen in Philadelphia tijdens een bandwedstrijd; ze bleken aan dezelfde universiteit te studeren en in dezelfde muziek geïnteresseerd. Hun samenwerking ging officieel drie jaar later van start nadat Oates terugkeerde van een langdurig verblijf in Europa. In 1972 werd hun eerste album ‘Whole Oates’ uitgebracht. Het succes kwam pas nadat ze in 1975 naar een andere platenmaatschappij overstapten.

De eerste hit in Nederland werd ’Rich Girl’ in 1977. In Nederland een bescheiden succes, maar in Amerika bereikte de single de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Ook ‘Kiss On My List’, ‘Private Eyes’, ‘I Can`t Go For That’, ‘Maneater’ en ‘Out Of Touch’ bereikten in Amerika de toppositie. Ook ‘Did it in a minute’ was een succes: het behaalde de 9e plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland bleef de singel hangen in de Tipparade.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This