De Amerikaanse zanger Daryl Dragon is overleden. Hij maakte deel uit van popduo Captain & Tennille. Hij stierf gisteren op 76-jarige leeftijd aan nierfalen. Zijn voormalige vrouw en collega Toni Tenille was op dat moment bij hem in een hospice in in Arizona. „Hij was een briljant muzikant met veel vrienden die erg van hem hielden. De tijd dat ik met hem was, was de creatiefste uit mijn leven”, aldus de zangeres in een verklaring.

Dragon werkte als pianist bij de Beach Boys en Tennille trad op met een zelfgeschreven musical, toen ze elkaar ontmoetten in 1971. Ze gingen samenwonen en tekenden een platencontract. Hun eerste single “Love will keep us together,” een cover van Neil Sedaka, stond wekenlang op de nummer 1 positie in de Verenigde Staten. Voor dit nummer ontvingen ze ook een Grammy Award in 1975. Later dat jaar trouwde het stel.

Dragon kreeg zijn bijnaam The Captain vanwege zijn voorliefde voor een kapiteinspet, die hij ook vaak bij optredens droeg. Hun laatste grote hit was “Do That To Me One More Time”, een nummer 1 in de Verenigde Staten en hun enige hit in Nederland: deze plaat bereikte de nummer 1-positie in de Nationale Hitparade. In de Nederlandse Top 40 stond het nummer 3 weken op nummer 2 achter “Crying” van Don McLean.

 

 

 
Translate »
Share This