• Twitter
  • Facebook

Credits: Jupiter Records

Tijd om de Kluis van de Flops te openen! We zijn al een tijdje aanbeland bij de letter “D’ bij liedjes die in Nederland zijn geflopt en daar valt deze Duitstalige singel ook onder. In 1974 bracht Chris Roberts zijn singel ‘Du kannst nicht immer 17 sein’. De schlager werd geschreven door Kurt Hertha en Ralph Siegel en was de titelsong van zijn album uit datzelfde jaar. Siegel kennen we natuurlijk vooral als componist van Songfestival bijdrages, die hij voor Duitsland schreef, zoals het winnende ‘Ein bisschen Frieden’ voor Nicole. Ralph schreef onder meer ook voor Katja Ebstein, Rex Gildo, Dschinghis Khan en Nana Mouskouri.

In 1966 werd Chris Roberts door Hans Bertram ontdekt die hem een platencontract bezorgde bij Polydor. Zijn eerste singels waren geen succes, maar in 1968 haalde Wenn Du mal einsam bist de Duitse hitparade. Tot 1972 volgden met Die Maschen der Mädchen, Ich bin verliebt in die Liebe, Hab ich dir heute schon gesagt, daß ich dich liebe en hab Sonne im Herzen vijf top-10-hits in Duitsland. Roberts kwam zeer vaak op de televisie, ook in (destijds) de DDR, en ook speelde hij in vele films mee.

Daarna bleven de hits uit en hij veranderde van platenmaatschappij. Bij Jupiter Records leerde hij Ralph Siegel kennen en die schreef voor hem zijn grootste hit: ‘Du kannst nicht immer siebzehn sein’, waarmee hij 12 weken in de top 10 van de hitparade stond. In Duitsland behaalde het nummer uiteindelijk de 3e plaats in de chart en ook in Zwitserland en Oostenrijk scoorde Chris er hoog mee. Niet in Nederland, daar flopte het nummer in de Tipparade. Toch blijft het nummer nog steeds populair en verdient daarmee een plekje in de Kluis van de Flops.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This