Bolland & Bolland zijn terug!   De broers Rob en Ferdi Bolland zijn onlangs na zo’n 25 jaar weer samen de studio ingedoken om een allerlaatste song op te nemen:  “Misschien Huil Ik Niet Hard Genoeg”.  Deze reünie single, tevens hun afscheidssingle, is geschreven door Marvin Etzioni, David Williams en Rob Bolland. Vijftig jaar geleden braken de broers door in Nederland dankzij een optreden in het programma Voor de vuist weg van Willem Duys.  Ze tekenen een contract bij platenmaatschappij Negram en hun eerste single ‘Summer of ‘71’ wordt een grote hit.

Er volgden vele successen, zoals ‘Wait for the Sun’, ‘Florida’, ‘Mexico, I can`t say goodbye’ en ‘Spaceman’.  Daarna legden ze zich meer toe op het componeren en produceren, dan op het zelf maken van muziek en het optreden. In 1985 hadden zij met het nummer ‘Rock me Amadeus’, uitgevoerd door de Weense zanger Falco, een wereldhit. Het nummer bereikte de eerste plaats in zowel de Amerikaanse als Britse lijsten. In het begin van 1986 werd het door hen geschreven en geproduceerde ‘Jeanny’, eveneens door Falco naar de nummer 1 positie in de hitlijsten gezongen. Een jaar later produceerden ze de wereldhit ‘In the army now’ van Status Quo, die in Engeland de tweede plaats haalde. Vanaf 1985 wonnen Bolland & Bolland maar liefst vijfmaal op rij de Conamus Exportprijs.

Na de millenniumwisseling ontstond er een conflict op het persoonlijke en zakelijke vlak. Daardoor hadden Ferdi en Rob zo`n twintig jaar geen contact meer met elkaar. “Daarin kwam pas weer verandering nadat ik bekend had gemaakt dat er bij mij een ongeneeslijke vorm van kanker was geconstateerd, “ vertelde Rob onlangs nog aan het AD.

Over ‘Misschien huil ik niet hard genoeg’ zegt Rob:  ,,We hebben samen een nummer opgenomen dat binnenkort als single wordt uitgebracht. Nee, je moet het niet zien als het begin van weer iets moois – het is eerder een afronding. Een afronding die hopelijk recht doet aan alles wat we in het verleden op muzikaal terrein allemaal samen hebben gedaan.’’

 
Translate »
Share This