• Twitter
  • Facebook

Credits: Bennie Curnow

Bear’s Den brengt hun nieuwe EP ‘First Loves’ uitgebracht. De EP gaat allerlei verschillende elementen van verliefdheid en de onrust die daarmee gepaard kan gaan.  Andrew Davie over hun nieuwe werk: “Het is een plaat over voor het eerst verliefd worden en de verschillende ervaringen van verliefd worden in verschillende levensfasen. Van een jongere die voor het eerst liefde ervaart tot het einde van de EP die gaat over ouder worden en voor het eerst een ander soort ouderliefde ontdekken. We wilden echt de intimiteit van die ervaringen vastleggen met de enormiteit van de gevoelens die ermee gepaard gaan.”

Nieuwe single van Bear’s Den is ‘Helen Of Hammersmith Bridge’. Hierin worden mythologische figuren tevoorschijn getoverd in een moderne setting om de enormiteit te illustreren van volledig en volledig voor iemand vallen en het totale verlies van controle dat velen voelen tijdens die vroege stadia als je jezelf overgeeft en enorme sprongen van vertrouwen naar elkaar maakt; ‘Alsof ik een keuze heb, mijn wereld zou je kunnen vernietigen / Maar toch kan ik niet anders dan mijn hand over de leegte reiken.’ En hoe makkelijk kan het worden om jezelf uit het oog te verliezen als de wereld om je heen ineens rooskleurig wordt.

Volgende week is Bear’s Den in Nederland voor twee uitverkochte shows! Op dinsdag 27 juni spelen ze in Openluchttheater Caprera en op zondag 2 juli in het Amsterdamse Bostheater.

 
Translate »
Share This