Vandaag viert Aristakes zijn verjaardag. Gefeliciteerd! Aristakes Jessayan, zoals zijn volledige naam luidt, werd geboren in de Griekse hoofdstad. Hij kwam als 3-jarige kleuter met zijn ouders naar Nederland, waar hij op zijn 7e jaar begon met pianolessen. Vanaf 1974 gaat hij optreden én platen maken. Met zijn eerste single ‘Sentimental Song (1977) stond 5 weken in de Tipparade genoteerd. Een jaar later volgt ’Jennifer’, dat eveneens een Tipparade notering behaald. Met ‘Don’t wanna live without you’ heeft Aristakes in 1983 zijn eerste hit te pakken in de Nederlandse Top veertig. Zijn grootste hit wordt ‘Kom in mijn armen, een duet met Ciska Peters.

In 2005 neemt Aristakes, na een lange adempauze, weer een album op. ‘The Winetheatre’ wordt omarmd doorhet publiek en beland in de Nederlandse album chart.   Het nummer ‘We both know i’, afkomstig van deze plaat haalt de Single Top 100.

Zijn korte tijd in Griekenland en zijn liefde voor dat land en de mensen, zijn de hoofdbestanddelen van zijn nieuwste project: een heuse rockopera!  ‘Rhapsody for Peace’ neemt je mee naar feitelijk alle onzinnige en nodeloze oorlogen, conflicten en ruzies tussen landen en bevolkingsgroepen. Om de rockopera te realisteren is Aristakes een Crowdfunding gestart. De start van de crowdfunding was donderdag 15 april en de einddatum is maandag 31 mei. Je kunt elk bedrag doneren vanaf €10. Als 80% van het streefbedrag niet wordt gehaald, krijgt iedereen het ingebrachte geld weer terug.

 
Translate »
Share This