Anitha Doth is vandaag jarig geworden. Ze viert haar 47e verjaardag. Een bijzondere dag voor de voormalige 2 Unlimited zangeres, die opnieuw moet vechten tegen borstkanker. “Ik ben opnieuw aan het vechten. Net als vele anderen in de wereld. Stuur ons kracht, liefde en licht en blijf voor ons bidden. Dat zou heel veel voor mij en mijn kinderen betekenen.”

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, de succesvolste Nederlands-Belgische popband in de geschiedenis. Gedurende de eerste helft van de jaren 90 behaalden de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde met Anita Doth en Ray Slijngaard vele wereldhits. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen.

Met hun eerste single “Get Ready For This” (1991) was het meteen raak. Niet alleen een top 10 hit in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Het nummer haalde ook een stevige notering in de Amerikaanse Top 100. De opvolger “Twilight Zone” werd hun eerste nummer 1 single. Dat lukte ook met “No Limit”, waarvoor Anita & Ray een platina plaat kregen en “The Real Thing”.

 

 

 
Translate »
Share This