• Twitter
  • Facebook
Foto: Arthur Winailan , Wikipedia

2 augustus 1951 was de geboortedag van Andrew Gold.  Vandaag zou de muzikant zijn 71e verjaardag vieren, maar de zanger overleed in 2011 aan een hartaanval. Hij was actief als studiomuzikant en had in de jaren 70 enkele internationale solo hits. Samen met Graham Gouldman van 10cc vormde Gold in de jaren 80 de band Wax. Ook werkte hij samen met grote namen als Paul McCartney, John Lennon en de Eagles.

Gold leerde in zijn jeugd piano, drums en gitaar spelen. Hij was vanaf de jaren 70 actief als studiomuzikant, liedjesschrijver en muziekproducent. Hij maakte van 1969 tot 1971 deel uit van de Californische band Bryndle, waarvan in 1970 de single ‘Woke up this morning’ verscheen. Daarna formeerde hij The Rangers, een initiatief dat net als Bryndle weinig succes kende. Van 1973 tot 1977 werkte Gold veel samen met zangeres Linda Ronstadt. Gold maakte deel uit van haar band en speelde diverse instrumenten op de in deze periode verschenen albums van Ronstadt.

Vanaf 1975 werkte hij aan een solocarrière en was daarmee heel succesvol. Hij bracht verschillende albums uit en scoorde internationale hits met de singles ‘Lonely boy’ en ‘Never Let Her Slip Away’. De single ‘Thank You For Being a Friend’ uit 1978 werd later in de uitvoering van zangeres Cynthia Fee de titelsong voor de comedyserie The Golden Girls. Andrew Gold maakte ook deel uit van de band Wax, waarmee hij in de jaren tachtig de Top 40 hits ‘Bridge To Your Heart’ en ‘Right Between the Eyes’ scoorde. Andrew Gold werd maar 59 jaar.

 
Translate »
Share This