Op 19 november verschijnt ‘30’, het nieuwe album van Adele. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op social media. ‘30’, pas het vierde album van Adele, is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven. Vandaag verscheen de eerste single en video van het album: ‘Easy On Me’.  De afgelopen week was de single al uitgeroepen tot Hitzound Smash.  Vandaag is de single officieel uitgekomen, waarmee het de eerste nieuwe release van Adele is sinds ‘Water Under The Bridge’ uit 2016. Bij Easy On Me is ook een video verschenen, die ze opnam met Xavier Dolan. Met deze regisseur werkte ze eerder samen: de video begint in het huis waarin ook de video bij Hello uit 2015 begint.

Op social media kondigde Adele afgelopen woensdag aan dat op 19 november haar vierde album 30 verschijnt, exact zes jaar na haar laatste album 25. In een persoonlijk bericht bij de aankondiging vertelt de 33-jarige zangeres dat ze de meest turbulente periode uit haar leven achter de rug heeft. Daarin maakte ze een persoonlijke ontwikkeling door, die haar leven heeft veranderd.

Adele: “I’ve learned a lot of blistering home truths about myself along the way. I’ve shed many layers, but also wrapped myself in new ones. Discovered genuinely useful and wholesome mentalities to lead with, and feel like I’ve finally found my feeling again. I’d go as far as to say that I’ve never felt more peaceful in my life.”

Het schrijven aan haar nieuwe album werkte helend, vertelt de zangeres, die bijna drie jaar aan 30 werkte. Ze vergelijkt 30 met een goede vriend die haar er telkens weer doorheen sleepte toen ze het moeilijk had. Adele schrijft ook dat ze nu klaar is om 30 met de wereld te delen: “I’ve painstakingly rebuilt my house and my heart since then and this album narrates it. Home is where the heart is.”

 
Translate »
Share This