Vandaag viert de Amerikaanse zanger en acteur Adam Lambert zijn 37e verjaardag. Congratulations, Adam! De Amerikaan brak in 2009 door dankzij zijn succesvolle deelname aan American Idol in 2009. Hij viel op door zijn meesterlijke vertolkingen van Queen-nummers en werd uiteindelijk tweede. Hij tekende een platencontract bij 19 Entertainment, dat samenwerkt met RCA Records en bracht nog datzelfde jaar zijn debuutalbum ‘For Your Entertainment’ uit.

Met ‘Whataya Want From Me’ scoorde hij vervolgens een wereldwijde hit. Ook in Nederland liep de track goed en bereikte de 7e plaats in de Top 40. Het nummer leverde Adam ook een Grammy nominatie op in de categorie Best Male Pop Vocal Performance. Met ‘Ghost Town’ (2015) scoorde Adam Lambert zijn grootste hit in Nederland: hij sleepte er driemaal platina mee binnen.

Naast zijn solowerk werkt Lambert ook samen met de rockband Queen, waarvoor hij sinds 2011 de leadzang verzorgt. Deze samenwerking resulteerde in een wereldwijde concert tournees. De laatste Queen + Adam Lambert Tour vond plaats in 2017-2018.

 

 

 
Translate »
Share This