Er staat eindelijk een Nederlander op tegen het verheerlijken van vuurwapengeweld in de muziek scene! Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil met Nederlandse rappers rond de tafel gaan zitten om een einde te maken aan het verheerlijken van geweld en wapens in hun tracks. In zijn nieuwjaarstoespraak zegt Aboutaleb tegen de rappers:

“De politie doet al veel om vuurwapens van de straat te halen. Helaas is het zo dat in de rapscene vuurwapens regelmatig verheerlijkt worden. Zij schotelen onze jeugd soms het beeld voor dat het cool is om een wapen te bezitten en zelfs te gebruiken als je dat nodig vindt.” Hij wil dat de Nederlandse rappers hun verantwoordelijkheid nemen en zelf in actie te komen.

Aboutaleb gaat een groep rappers uitnodigen voor een gesprek. Hopelijk gaat hij ook met de rappers praten over drugs verheerlijking en de wijze waarop vrouwen worden afgeschilderd en afgebeeld in hun tracks en video`s. Termen als kechs, bitches, hoeren en sletten vliegen je om de oren. Hier hebben we bij Hitzound ook al vaak genoeg aandacht voor gevraagd. Het AD meldde eerder al, dat populaire Nederlandse rappers regelmatig het gezelschap van zware criminelen zoeken. Beide partijen zien deze banden als statusverhogend . Dat zie je aan de manier waarop ze elkaar op sociale media omarmen.  Intussen is burgemeester Aboutaleb ook gevraagd voor rapdebat op Noorderslag.

 

 

 
Translate »
Share This