Het is ongelofelijk, maar waar: Nederland staat voor het eerst in de geschiedenis nummer 1 bij de bookmakers en loopt elke dag verder uit op de concurrentie. Het verschil met Rusland , dat van de toppositie verstoten werd, is al opgelopen tot 9%. Duncan Laurence maakt overal in Europa enorm veel indruk met “Arcade’. Aan het nummer is in stilte twee jaar gewerkt.

Dat gebeurde in twee kleine studio`s aan de Rotterdamse Maashaven, waar Duncan Laurence aan het werk ging met producer Wouter Hardy. De twee kwamen met elkaar in contact via muziekuitgeverij Sony ATV. De mannen gingen aan de slag met 5 songs. “Arcade’ was de eerste. Wouter over de tekst van “Arcade’: “Het gevoel wat nu ook bij mensen overkomt, hoorde ik toen al in de tekst.”

Uiteindelijk bestaat het nummer uit 165 sporen: “Dit vind ik echt mooi. Dit zijn de strijkers allemaal los. Alles staat hier in. De drums, de bassen, de piano, de synthesizers. Koor. Duncans stem natuurlijk. Backing vocals. Daarom zijn het zo veel sporen geworden.” Nadat het lied van Duncan Laurence bekend werd gemaakt, vloog ‘Arcade’ naar de 1e plaats bij de bookmakers.

Wouter Hardy: “Dat had ik nooit verwacht. Het zijn gekke gevoelens. Je gelooft het gewoon niet. Ik word iedere ochtend wakker en zie allerlei appjes. Mensen sturen mailtjes en berichtjes op Instagram. Heel gek. We hebben hier twee jaar zitten zwoegen en dat het dan zo wordt ontvangen: daar ben ik alleen maar heel erg trots op.”  Duncan Laurence staat intussen nieuw op #1 in de TOP 40 van Hitzound.

 

 

 
Translate »
Share This