19 december was de dag, waarop Maurice White jarig zou zijn. De oprichter en leider van Earth, Wind & Fire overleed echter twee jaar terug, op 5 februari 2016. Hij zou medicijnen gaan studeren, maar koos voor een muziekopleiding. White begon in de jaren 60 als sessiedrummer bij het Chess-label; hij was onder meer te horen op “Rescue Me” van Fontella Bass en de eerste soloplaat van Minnie Riperton.

In 1969 richtte hij The Salty Peppers op dat de voorloper werd van Earth Wind & Fire. Aanvankelijk was White alleen de percussionist, pas vanaf 1973 trad hij op de voorgrond naast Philip Bailey, eveneens een zingende percussionist. White; “Het was nooit de bedoeling geweest dat ik zanger zou worden, maar Philip zong zo hoog dat er als contrast wel een echte mannenstem bij moest”.

Tot de grote hits van de groep behoren nummers als “Shining Star”, “September”, “Boogie Wonderland” en “Star”. White was zowel zanger als schrijver en producer van zijn band. Earth, Wind & Fire kreeg in de loop der jaren zes keer een Grammy Award. White kreeg de prestigieuze prijs ook een keer individueel, net als zijn medezanger Philip Bailey.

 

 

 
Translate »
Share This