• Twitter
  • Facebook

Op 10 december 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘The Things We Do for Love’ van 10cc. Het nummer werd geschreven door Eric Stewart en Graham Gouldman en het stond op de LP ‘Deceptive bends’.  ‘The things we do for love’ was eigenlijk bedoeld als een bluesnummer.  Op aanraden van drummer Kevin Godley maakt zanger/gitarist Eric Stewart het wat sneller. Godley vond het namelijk een beetje saai. Tegen de tijd dat Stewart de veranderingen heeft doorgevoerd, is Godley al bij de band vertrokken. Hij was niet de enige. Ook Lol Creme was vertrokken.

‘The things we do for love’ was volgens hen een afknapper na een kunstwerk als “I’m Not in Love”. Godley & Creme wilden verder met de gizmotron, een effectgenerator voor elektrische gitaar die zij hadden ontworpen, werden daarna beroemd als zingend duo, maar zijn veel beter bekend als de producers van videoclips. De video die ze in 1985 maakten voor hun lied “Cry” is een van de eerste mainstreamvideo’s waarin de morphing-techniek is gebruikt.

Het nummer ‘The Thing We Do for Love’ gaat over het in stand houden van een liefde terwijl miscommunicatie op de loer ligt (You think you’re gonna break up; then she says she want to make up). Maar wat Kevin en Lol ook van ‘The things we do for love’ vonden: het werd een grote internationale hit. De single bereikte zowel in Amerika als Engeland de top tien. In de Nederlandse Top Veertig strandde 10cc op nummer 13.

 
Translate »
Share This