Willem van Kooten wint de ‘Marconi Oeuvre Award’ dit jaar. Veel te laat, maar eindelijk de eer die hem toekomt. Willem was beter bekend onder zijn pseudoniem Joost den Draaijer en radioshows als Joost Mag Niet Eten. De Award komt hem toe omdat hij geldt als de grondlegger van hitradio in Nederland. Lex Harding overhandigde hem de prijs.

De motivatie van de jury: “Van Kooten beheerste het radiomaken als geen ander; altijd vol energie, bravoure, passie en met een perfecte timing. Hij werd daarmee het ultieme voorbeeld voor de latere generaties discjockeys. Zij oefenden allemaal het dj-vak uit binnen de norm die Van Kooten misschien wel onbewust in Nederland heeft neergezet”.

De zilveren Radioster Man was voor Bram Krikke (Slam FM) die ook nog eens bekroond werd als aanstormend talent. Marieke Elsinga (QMusic) won de Zilveren Radio Ster Vrouw. De gouden Radio Ring ging naar Edwin Evers. Een mooie afsluiting van zijn carrière bij Radio 538. NPO Radio 2 won de fel begeerde Marconi Award in de categorie Beste Zender. Radio 10 had het nakijken.

 

 

 
Translate »
Share This