Op 8 september, maar dan in 1973, komt ‘Easy livin’ van Uriah Heep binnen in de Veronica Top Veertig. Het nummer werd geschreven door Ken Hensley en verscheen op het album ‘Demons and Wizards’. De Britse hardrockband werd opgericht in 1970 en was vernoemd naar een figuur uit David Copperfield van Charles Dickens.  In de loop der jaren ondergaat Uriah Heep een groot aantal bezettingswisselingen en kent haar hoogtepunt in de jaren 1972–1975. In deze periode verschijnt ook ‘Easy Livin’.

De frontman van de groep, Ken Hensley, werd vaak in één adem genoemd met Rick Wakeman en Keith Emerson als Keyboard Wizards. Zij golden in de jaren zeventig als de vernieuwers van het gebruik van keyboards in rock. Hensley overleed in 2020 op 75-jarige leeftijd.  

Uriah Heep was de eerste Westerse hard rock-band die in Rusland speelde (1987)  ‘Easy livin’ behaalde de 5e plaats in de Veronica Top Veertig. Het nummer werd bij Radio Noordzee Internationaal  enkele weken eerder uitgeroepen tot Treiterschijf. Na ‘Easy livin’ zal ook ‘Return to fantasy’ (1975) de hitlijst halen.

 
Translate »
Share This