We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 30 tot en met 21 maken we vandaag de nummers 20 tot en met 11 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

20 Tame Impala – The Moment

Deze plaat ging helaas onopgemerkt aan Nederland voorbij en dat ligt dan toch vooral aan de radio stations die dag in dag uit dezelfde nummers blijven maar blijven draaien. THE MOMENT kwam deze zomer uit en met deze track maakte de psychedelische band uit Australië een uitstapje naar de disco. Het nummer komt van het album “Currents”. Heerlijke track.

 

 

19 Justin Timberlake – Can`t Stop The Feeling

De eigenlijke winnaar van het Eurovisie Songfestival dit jaar is Timberlake. Hij vierde zijn comeback met een optreden tijdens de puntentelling van het Songfestival in Stockholm. Daar promootte hij het funk-disco nummer namelijk voor het eerst. Het nummer scoorde maar liefst 8 weken op de 1e plaats van de Top 40. Het catchy nummer schreef Justin Timberlake met Max Martin en Shellback voor de soundtrack van de film “Trolls”.

 

 

18 Keane – Tear Up This Town

Wederom een comeback! Het kwam als een verrassing, omdat frontman Tom Chaplin een paar maand eerder net zijn debuutplaat “The Wave” uitbracht. Ook dit prachtige plaatje TEAR UP THIS TOWN werd niet opgepikt door de Nederlandse radio. Wie zitten daar in hemelsnaam achter de knoppen? Het nummer is geschreven voor de film “A Monster Calls”. Hopelijk volgend jaar meer mooie muziek van deze Britse band!

 

 

17 Tangerine – Things Go Like This Anyway

Een prachtig visitekaartje van het album There And Back” leverde het Nederlandse duo Tangerine af. THINGS GO LIKE THIS ANYWAY heet het nummer en daarvoor werkten de twee broers samen met John Convertino en Joey Burns. Het zijn de oprichters van de Amerikaanse rootsband Calexico. Het resultaat is een plaat doorspekt van een bezielde folk met americana sound. De video van het prachtige THINGS GO LIKE THIS ANYWAY is geschoten tijdens de succesvolle Amerikaanse toer van Tangerine.

 

 

16 Gavin James – Nervous (MC Cabe remix)

Deze track was beslist geen bittere pil voor de Ierse singer-songwriter Gavin James. Het nummer NERVOUS (van de plaat “Bitter Pill”) werd in de remix van Mark McCabe omgetoverd tot een catchy tune. De songs op “Bitter Pill” zijn opgenomen in Londen en L.A. met producers Fraser T. Smith (Adele, Sam Smith) en Cam Blackwood (George Ezra, Florence + The Machine). Het nummer bereikte de top 10 van de Top 40.

 

 

15 Twenty One Pilots – Stressed Out

Met STRESSED OUT pakken Twenty One Pilots hun eerste hit in Nederland. Daar hebben ze zeven jaar voor moeten werken. Maar 2016 betaalde zich dat uit succesvol uit met deze top 10 hit, die bijna een half jaar in de Top 40 heeft gestaan en opgevolgd werd door HEATHENS, dat ook succesvol is geworden in de charts. Onlangs gaf Twenty One Pilots een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall. Van deze band gaan we meer horen volgend jaar!

 

 

14 Bruno Mars – 24K Magic

Dit plaatje is een echt feestje en zo zien we ook de comeback van Bruno Mars. Vier jaar hebben we moeten wachten op het gelijknamige album van Bruno Mars. Met de nieuwe blaast Peter Gene Hernandez nieuw leven in de heerlijke sounds en stijlen van de jaren ’70 en ’80. Volgend jaar komt Bruno naar Nederland! Op 9 mei komt hij naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden in de Ziggo Dome is onderdeel van zijn 24K Magic World Tour die op 28 maart start in het Sportpaleis in Antwerpen. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

13 Alex Vargas – Shackled Up

Dankzij Dotan `s Seven Yars Sessions kwam de Deens- Uruguayaanse singer-songwriter singer-songwriter dit voorjaar in de picture met zijn single SHACKLED UP. Hij stond in het voorprogramma van Dotan in de Ziggo Dome. SHACKLED UP werd 3FM megahit en stond op zijn 2e EP “Giving Up The Ghost”. Een grote hit werd het bij iTunes, maar genegeerd door de Top 40. Op vrijdag 14 april staat de zanger met zijn soulvolle stem in TivoliVredenburg (Utrecht). Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

12   Blaudzun – Between A Kiss And A Sorry Goodbye

Ook Blaudzun is back in 2016. Ruim twee jaar na zijn album ‘Promises of No Man’s Land’, dat de 1e plaats bereikte van de Nederlandse album chart. Blaudzun komt met de nieuwe plaat “Jupiter” en de fijne single BETWEEN A KISS AND A SORRY GOODBYE. “Jupiter” is het eerste deel van een drieluik. Blaudzun hierover: “Mijn nieuwe album is een drieluik, een collectie liedjes in losse delen. Drie albums die op verschillende momenten worden gemaakt en uitgebracht. Jupiter is in zeker zin een album in wording, en dat blijft zo totdat het laatste deel verschijnt. Deel I is af, maar deel II en III nog niet.” We kunnen dus nog rekenen op veel meer moois van Blaudzun!

 

 

11 Alessia Cara – Scars To Your Beautiful.

Een prachtige single met een boodschap. In haar tienerjaren verloor Alessia veel haar : “Aan het einde van de basisschool begon ik plukken haar te verliezen onder de douche. Dat was één van de meest beangstigende dingen. Op een gegeven moment kon je daadwerkelijk zien dat het weg was. Dat vond ik heel moeilijk, zeker toen ik naar de middelbare school ging. Juist dan heb je zo veel druk, want wat zullen de mensen wel niet van je denken.” Uiteindelijk werd Alessia kaal. De medische oorzaak werd nooit gevonden. Maar de boodschap voor vrouwen die zich niet prettig voelen met hun uiterlijk geeft ze een grote steun in de rug : “Het meisje waarover ik het heb ben ik. Is ieder meisje die het moeilijk heeft met zich niet goed genoeg voelen.” SCARS TO YOUR BEAUTIFUL werd Hitzound Smash.

 

 

 
Translate »
Share This