• Twitter
  • Facebook

Credits: Universal Music

Na ‘Fearless’, ‘Red’ en ‘Speak Now’ is ‘1989’ het vierde album dat Taylor Swift opnieuw opneemt. ‘1989 (Taylor’s Version)’ is vandaag uitgekomen en bevat net als de vorige eigen versies opnamen “From The Vault”: songs die ten tijde van het album geschreven of opgenomen zijn maar nooit eerder werden opgebracht. Met hits als ‘Blank Space’, ‘Shake It Off’, en ‘Bad Blood’ vormde ‘1989’ haar definitieve doorbraak in Nederland.

Als het één vrouwelijke artiest voor de wind gaat, dan is het wel Taylor Swift. Afgelopen zomer bereikte ze een hoogtepunt: ze is de eerste artiest ooit met vijf (!) albums in de Top 10 van de officiële Album Top 100 en de eerste vrouwelijke artiest ooit met maar liefst negen albums in diezelfde chart. Daar kwam afgelopen week nog een extraatje bij. Ze mag zich dankzij de singel ‘Cruel Summer’ bij de eliteclub voegen als artiest met 10 of meer #1 hits in de Billboard Hot 100 song chart. Ook in de Hitzound 40 bereikte Taylor met deze track de 1e plaats. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Amerikaanse momenteel ook nog in de bioscopen te zien met ‘The Eras Tour’, ook in Nederland de meest succesvolle concertfilm ooit.

‘Slut’ is één van de vijf nooit eerder uitgebrachte songs op haar album ‘1989’(Taylors Version). Het nummer verwijst naar de periode rond 2014, toen Taylor nog geen vaste relatie had. Ze had destijds diverse romances en werd daardoor ongewild het mikpunt van de roddelpers. Ze werd een mannenverslindster genoemd, kortweg een ‘slet’. Het nummer ‘Slut’ is een reactie op de niets ontziende pers. ‘Slut’ is een ode aan verliefd worden, zonder daarbij rekening te houden met wat een ander daar van vindt. Deze week is Taylo Swift uitgeroepen tot de nieuwe Hitzound Smash met ‘Slut’.

By the way: na een giga run op tickets staat Taylor in de zomer van 2024 3x in een uitverkochte Johan Cruijff Arena.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This