• Twitter
  • Facebook
Foto: Hans van Dijk, Anefo, Wikipedia

17 oktober 1950 was de geboortedag van Barbara Alexandra Reemer. Wij kenden haar natuurlijk  beter als Sandra, bekend van het duo Sandra & Andres. Maar daarna had ze ook solo successen als zangeres en presentatrice. Sandra werd geboren in Bandoeng (Indonesië) en maakte al op 11-jarige leeftijd haar eerste plaatje: ‘Al di la’. In het begin van haar carrière liet ze zich begeleiden door haar broer op gitaar. Samen struinden ze talentenjachten en festivals af. Sandra en zanger en componist Andres werden bij elkaar gebracht door Hans van Hemert. Tien jaar lang wist het duo de Top 40 te bestormen met hits als “Storybook Children”, “Those Words” en “Let Us Pray Together”.

Als duo behaalden zij een vierde plaats tijdens het Eurovisiesongfestival van 1972 met “Als het om de liefde gaat.” Winnaar dat jaar was de inzending van Luxemburg: Vicky Leandros met “Après toi”. Met diezelfde Vicky en o.a. Hildegard Knef en Demis Roussos maakten ze in 1972 de gelegenheidssingle “Auntie” voor de jarige BBC.

Als solozangeres deed zij in 1976 (The Party`s Over) en 1979 (“Colorado”) opnieuw mee aan het Eurovisie Songfestival. Bij ‘Colorado’ werd Sandra geholpen door haar man en producer Ferdi Bolland. In de jaren 80 was ze jarenlang de goedlachse assistente van wijlen Jos Brink in de razend populaire spelletjesshow Wedden Dat? Daarin noemde Brink Reemer haar steevast vertederend ‘kroepoekje’. Van 2000 tot 2005 werkte Sandra Reemer met Marga Bult en Sjoukje Smit. Samen vormden ze The Dutch Divas. Tot 2015 hield ze zich bezig met de Sandra Reemer Foundation, waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde om scholing te krijgen. Haar meest bijzondere nummer schreef ze vlak voor haar dood: ‘De tijd’. Sandra stierf in juni 2017 aan de gevolgen van borstkanker. Ze werd maar 66 jaar.

 
Translate »
Share This