Ronnie Flex wint de Popprijs 2018! Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens het festival Eurosonic Noorderslag in De Oosterpoort in Groningen. Eerder kreeg de rapper de prijs al in 2015. Flex maakte toen nog deel uit van het collectief New Wave. De keuze voor Ronnie Flex is niet verrassend. ,,In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen’’, zo motiveerde de jury de keuze voor Flex. Daarmee zijn lyrics waarbij vrouwen worden aangeduid als “bitches” tekstueel dus nu uitgeroepen tot hoogstaand?!!

Vorig jaar was Kensington nog de winnaar van de Popprijs. O.a. Anouk, Marco Borsato, Armin van Buuren, Martin Garrix, Kyteman en Herman Brood sleepten de Popprijs binnen. De popprijs is sinds 1986 een jaarlijkse onderscheiding voor groep of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek.

Ook dit jaar blijft de beste man niet stil zitten. Vanaf 1 maart 2019 gaat Ronnie weer op tour met Deuxperience langs verschillende poppodia in Nederland. Kaarten voor de shows zijn nu verkrijgbaar.

01 MAART – OOSTERPOORT, GRONINGEN
08 MAART – TIVOLIVREDENBURG, UTRECHT
15 MAART – 013, TILBURG
16 MAART – DOORNROOSJE, NIJMEGEN
06 APRIL   – PARKSTAD LIMBURG, HEERLEN

 

 

 
Translate »
Share This