Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 19 maart 1984 viel de keuze van Frits Spits op Roger Daltrey met ‘Walking in My Sleep’. Het nummer werd geschreven door Jack Green en Leslie Adley en stond op Daltrey`s solo album ‘Parting should be painless’.

Als soloartiest en acteur was Daltrey minder succesvol als toen hij deel uitmaakte als zanger van The Who. Deze rockband is vooral bekend van de powerchords en Townshend’s rockopera ‘Tommy’. De vroege mod-albums van de band, met korte, soms agressieve nummers erop, zijn goede voorbeelden van hoe The Who eruitzag: Pete Townshend met zijn leidende powerchords; Keith Moon met zijn explosieve drumwerk; John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon.

In 1973 kwam Roger`s eerste solo album uit: ‘Daltrey’. Op deze plaat stond zijn grote hit ‘Giving it all away’: deze single bereikte de 6e plaats in Nederland.  Dat lukte bepaald niet met het nummer ‘Walking in my sleep’, dat niet hoger kwam dan de 35e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This